Shortland outdoor place

Creating a vibrant campus culture through engaging and inspiring places

The outdoor area directly outside the Uni Bakehouse has been identified as an area requiring refurbishment. In September 2018 the project consulted over a 2 week period with students in this space to find out what they would like. Their ideas were incorporated into the brief for the architect.

The student led design will inspire collaboration and creativity while providing a place to relax, study and connect. The project will breathe new life into the outdoor area next to the Shortland Building to create a lively, dynamic and engaging space for students and staff alike.

In addition to more seating options the project will look at addressing connectivity and pedestrian access, installation of Smart Poles (wi-fi, lighting, CCTV, Help Points), additional outdoor awnings and covered spaces and ways to deter mosquitoes.